Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi
Malzemeleri:
- 12 yaprak güllaç
- 2,5 litre süt
- İki su bardağı toz şeker
Üzeri İçin
- İki su bardağı ceviz içi
- Biryemek kaşığı gül suyu
- İki yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
- İki yemek kaşığı nar tanesi
Yapılışı
Önce toz şekerle birlikte sütü ısıtın.
İçindeki şeker eriyince, arzuya göre gülsuyunu katın.
Güllaç yapacağınız tepsi yanlardan birer santimetre boşluk kalacak büyüklükte olmalı.
Böylece sütle şişen güllaç, tepside sıkışmaz.
Tepsiye her güllaç yaprağını koyduğunuzda üzerine el değecek sıcaklığa gelmiş olan şekerli sütle ısıtın.
Her yaprağa aynı işlemi uygulayın.
Kalan sütü de tepsiye ekleyin.
Üzerine ceviz içi serpip, dilimleyerek servis yapın.
Nar taneleri ve Hindistan cevizi tozuyla süslemek de tercihe göredir.
Not: Eğer süt yeterli gelmezse ılık şekerli süt eklemesi yapın. Süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için servise bir saat kala tatlınızı hazırlayın.
Artan tatlıyı buzdolabında saklayın.