Tuzlu Kuru Pasta Tarifi
Malzemeler
- Bir paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
- Bir çay bardağı zeytinyağı
- Bir çay bardağı yoğurt
- Dört yemek kaşığı toz şeker
- Dört cay kaşığı tuz
- Üç su bardağı un
- Bir yemek kaşığı kekik
- Üzerine sürmek için yumurta sarisi
- Üzerini süslemek ve ekstra lezzet için çorekotu ve susam
Önce hamuru hazırlayalım.
Margarini, sıvı yağı, yoğurdu, toz sekeri, tuzu ve elenmiş unu derin bir kaba koyuyoruz ve ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz.
Hamurları parçalara bölerek ve içine pul biber, kekik gibi lezzetler ekleyerek değişik tipte kuru pastalar da hazırlayabilirsiniz.
Fırınını 180 derecede ısıtıyoruz.
Kalıpla keserek ya da zevkinize göre şekiller veriyoruz.
Hamurları yağlanmış tepsiye dizerek üstüne yumurta sarisi sürüp çörek otu ve susam serpiyoruz.
Uzerleri kızardığı zaman pişmiş demektir.
Diğer Tuzlu Pasta Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Pasta Tarifi