Tuzlu Pasta Tarifi Ve Yapılışı


Tuzlu Pasta Tarifi Ve Yapılışı 
Malzemeleri
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir paket margarin (oda sıcaklığında olacak eritilmeyecek)
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • İki tane yumurta
  • 1 su bardağının iki parmak kadarı limon suyu üstü su ile doldurulacak
  • Aldığı kadar un
  • Zevkinize göre susam
Yapılışı
Sıvı yağı, margarini, limon suyunu, iki yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, tuzu, şekeri unla beraber karıştırın kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edin. 
Hamura zevkinize göre örgü, yuvarlak ya da daha başka şekller verin
İki yumurtanın sarısını üzerlerine sürün.
Üzerine isteğinize göre susam ve çörek otu serpebilirsiniz. 
180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.