Malzemeleri:
- 1 kg taze fasulye
- 2 adet büyük domates
- 1 su bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı
Domatesleri küp küp doğrayın.
Zeytinyağını kızdırın.
Domatesleri ekleyip sularını salana kadar kavurun.
Tuzunu ve suyunu ekleyin.
Su kaynayınca istediğiniz büyüklükte doğradığınız fasulyeleri ekleyip karıştırın.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte fasulyelerin rengi sararana kadar pişirin.
Ateşten almadan kaynar vaziyette konserve kavanozlarına doldurun.
Kavanozların kenarlarını iyice silin ve yeni kapakla kapatıp ters çevirin.
Soğuyana kadar bu şekilde bekletin.
Soğuduktan sonra güneş görmeyen bir yere kaldırın. ...linki tıklayın
Zeytinyağını kızdırın.
Domatesleri ekleyip sularını salana kadar kavurun.
Tuzunu ve suyunu ekleyin.
Su kaynayınca istediğiniz büyüklükte doğradığınız fasulyeleri ekleyip karıştırın.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte fasulyelerin rengi sararana kadar pişirin.
Ateşten almadan kaynar vaziyette konserve kavanozlarına doldurun.
Kavanozların kenarlarını iyice silin ve yeni kapakla kapatıp ters çevirin.
Soğuyana kadar bu şekilde bekletin.
Soğuduktan sonra güneş görmeyen bir yere kaldırın. ...linki tıklayın
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder