Babagannuş Tarifi
Malzemeler- Üç tane patlıcan
- İki diş sarımsak
- Bir soğan
- Kekik
- Tuz
- Bir tan domates
- İki tane biber
- Bir çorba kaşığı un
- Bir su ardağı süt
- Kaşar peynir rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları közleyin ve küp olacak şekilde doğrayın.
Soğanı, domatesi ve sivri biberi yemeklik doğrayın.
Sarımsağı ince ince kıyın.
Soğanı, domatesi ve sivri biberi yemeklik doğrayın.
Sarımsağı ince ince kıyın.
Beşamel sos için tavaya unu ve sütü alın beşamel sosu hazırlayın.
Fırın kabına patlıcanları aktarın üzerine doğranmış soğanı, domatesi, biberi, sarımsağı ekleyin.
Üzerine beşamel sosu döküp muskat rendeleyin.
Üstüne kaşar peyniri rendeleyin
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Üzerine beşamel sosu döküp muskat rendeleyin.
Üstüne kaşar peyniri rendeleyin
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.