Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır Tarifi


Bezelyeli Pilav Tarifi
Malzemeler
  • 250 gram pirinç
  • Bir su bardağı bezelye
  • Bir adet orta boy havuç
  • Dört sap dereotu
  • Yarım paket margarin
  • Yeterince et suyu ya da su
  • Tuz 
  • Karabiber
Yapılışı
Pirinçleri ılık tuzlu suda ıslatarak 20 dakika bekletin.
Havucu soyup doğramadan  haşlayın.
Haşladığınız havucu, bezelye büyüklüğünde kesip bezelyelerle birlikte 25 gram margarin yağında sote edin.
Dereotlarını ince ince kıyıp bezelyelere ilave edin, ocağın altını kapatın.
Tuzlu suda ıslattığınız pirinçleri yıkayın.
Tencereye margarin yağının kalan kısmını koyarak pirinçleri içinde tane tane olana kadar  kavurun.
Sote ettiğimiz havuç ve bezelyeleri pirincin içine ilave edin.
Üzerini bir parmak çıkacak kadar sıcak et suyunu ya da su ilave edip karıştırın.
Ağzını kapatarak pişirmeye bırakalım.
Pilavı suyu kaynayana kadar kuvvetli ateşte, su kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirelim.
Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
Pilaviniz servise hazır...