Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri

Malzemeleri:
  • Bir tane tavuk
  • İki çorba kaşığı sıvı yağ
  • Beş ince dilim bayat ekmek 
  • Üç su bardağı ceviz içi
  • Sekiz diş sarmısak
  • Üç su bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • İki tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
Tavuğa üç su bardağı su ve yeteri kadar tuz ekleyerek kısık ateşte 40 dakika pişirin.
Kemiklerle etini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince ditin.
Servis tabağına düzgün bir şekilde yerleştirin. 
Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayın.
Üç su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın.
Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımdan dökerek kaplayın.
Yağı eritin içine kırmızı biberi ekleyerek biraz karıştırın.
Hazırladığınız kırmızı biberli yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.