Mis Gibi Alabalık Tarifi

Maydanozlu Alabalık Tarifi
Malzemeleri: 
  • İki tane büyük boy alabalık
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir demet maydanoz
  • Üç tane limon
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı
Alabalıkları güzelce yıkayıp, süzgeçte süzün. 
Buzluğa koyarak 60 dakika bekleterek sertleşmesini sağlayın.
Balıkları ince ince dilimler halinde keserek servis tabağına dizin. 
Bir kasede 2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı zeytin yağı, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, bir tutam karabiber ve maydanoz karıştırarak bulamaç yapın ve alabalığın üzerine dökün. 
Yaklaşık olarak 8-9 saat kadar dinlendirin.
 Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.