Maydanozlu Alabalık Tarifi
Malzemeleri:
- İki tane büyük boy alabalık
- Bir tatlı kaşığı şeker
- Bir demet maydanoz
- Üç tane limon
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
Alabalıkları güzelce yıkayıp, süzgeçte süzün.
Buzluğa koyarak 60 dakika bekleterek sertleşmesini sağlayın.
Balıkları ince ince dilimler halinde keserek servis tabağına dizin.
Balıkları ince ince dilimler halinde keserek servis tabağına dizin.
Bir kasede 2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı zeytin yağı, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, bir tutam karabiber ve maydanoz karıştırarak bulamaç yapın ve alabalığın üzerine dökün.
Yaklaşık olarak 8-9 saat kadar dinlendirin.
Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.