Kilis Kebabının Yapılışı


Kilis Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

500 gr kıyma
1 kg patlıcan
3 adet domates
1 adet kuru soğan (Orta boy)
2 diş sarımsak
4-5 adet domates
2 adet yeşil biber
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyuyoruz.
Verev şeklinde doğruyoruz.
Doğradığımız patlıcanları tuzlu suda bekletiyoruz.
Diğer tarafta kıymayı, kuru soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
Karabiberi, pulbiberi, tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları yıkayıp süzüyoruz.
Kağıt havlu ile kuruluyoruz.
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
Tepsiye bir patlıcan, bir köfte şeklinde sıralıyoruz.
Tepsinin ortasını boş bırakıyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğruyoruz.
Tepsinin ortasına domatesleri koyuyoruz.
Üzerine arzuya göre biberleri doğruyoruz veya kenarlarına bütün olarak koyuyoruz.
Üzerine 1/2 çay bardağı sıvıyağı gezdiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında (patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.