Patlıcan Tava Nasıl Yapılır Tarifi

Patlıcan Tava Nasıl Yapılır Tarifi, Patlıcan Tava Tarifi, Sebze Yemekleri, Patlıcan Tava Yapılışı

Patlıcan Tava Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir kilo patlıcan
  • Yarım kilo biber
  • Dört tane domates
  • Yarım kilo dana kuşbaşı et
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • Dört diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağı 

Patlıcan Tava Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun.
Dörde bölüp küp şeklinde doğrayın.
30 dakika kadar tuzlu suda bekletip suyunu süzün.
Biberleri de patlıcanların büyüklüğünde doğrayın.
Patlıcan ve biberleri sıvı yağda kızartın.
Arpacık soğanları soyup çok az sıvı yağda kavurun.
Patlıcan, biber ve soğanları bir kabın içinde karıştırın.
Kuşbaşı doğranan etleri düdüklü tencerede haşlayın.
Etin içine küçük doğranan domates ve  sarımsakları ilave edip karıştırın.
Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
Kızartılan patlıcan, biber ve soğanı, tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın.
Son olarak patlıcan tavayı önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin.

Kolay Limonata Nasıl Yapılır Tarifi

Kolay Limonata Nasıl Yapılır Tarifi, Kolay Limonata Tarifi, Kolay Limonata Yapılışı

Kolay Limonata Tarifi
Malzemeleri:
1 tane portakal
1 tane limon
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu (ekşi sevenler için)
12,5 su bardağı su

Kolay Limonata Yapılışı
Portakal ve limonu buzlukta dondurun.
Buzluktan çıkardıktan sonra bir saat bekletin.
Portakal ve limonu parçaladıktan sonra rondoya koyun.
Üzerine şeker ve ekşi seviyorsanız limon tuzunu ilave edin.
İyice eriyene kadar rondoda çekin.
İçine bir su bardağı su ilave edip şeker eriyene kadar arada karıştırın.
Süzgeçten geçirerek su ilave edin.
Süzgece su ilave edip portakalın ve limonun posasını iyice ezin.
Kalan suyu da limonataya yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
Tadı yoğun gelirse su ilave edebilirsiniz.
Günlük hazırlayıp tüketin.

Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi

Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi
Ispanaklı Karides Tarifi, Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi,  Ispanaklı Karides Pişirmek İçin Grekli Malzemeler,  Ispanaklı Karides Yapmak, Ispanaklı Karides Oktay Usta Tarifleri, Ispanaklı Karides Nasıl Pişirilir.

Ispanaklı Karides Tarifi
Malzemeleri

  • Bir kilo ıspanak
  • Yarım kilo mantar
  • Bir tane kuru soğan
  • 200 gram tost kaşarı
  • Karides

Ispanaklı Karides Yapılışı
Bir tane kuru soğanı yağda soteleyin.
Saplarını ayıklayıp yıkadığınız ıspanağı ilave edip ilave ederek biraz soteleyin.
Daha sonra bir borcam kabın dibine yerleştirin.
Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökün,
Daha sonra sırasıyla;
Limonlu suda haşlayıp ince ince doğradığınız mantarı,
Çok az tereyağı ve bir tutam karabiberle sote ettiğiniz karidesleri,
En üste de boza kıvamında ki beşamel sosu dökün,
Kalan kaşar rendesini de serpip, fırına verin.
Yarım saat pişirip servis yapın.

Pratik Pasta Tarifi Kolay Pasta Nasıl Yapılır

Pratik Pasta Tarifi, Pratik Pasta Yapılışı, kolay pasta nasıl yapılır, pasta tarifleri.

Pratik Pasta Tarifi
Malzemeleri:

  • 3 tane yumurta
  • 8 yemek kaşığı süt
  • 1 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak şeker
  • 25 gram kakao

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • Hindistan cevizi
  • Bir bardak süt

Pratik Pasta Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırparak karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın.
Yağlanmış borcam, tepsi ya da kek kalıbına dökün.
Önceden 175 derecede ısıtılan  fırında pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkartın.
Pişen kekin üzerine sıcakken hemen 1 bardak sütü gezdirerek dökün.
Bu şekilde soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürün.
Onun üstüne soğuk çikolata sosunu dökün.
Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Son olarak üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Kuru Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır Tarifi

Kuru Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır Tarifi, Kuru Fasulye Piyazı Yapılışı

Kuru Fasulye Piyazı Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • Bir tane soğan
  • İki tane yeşil biber,
  • Bir tane kırmızı biber
  • Bir tane rendelenmiş havuç
  • Yarım demet maydanoz,
  • Bir tane limon suyu
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Zeytinyağı
  • Üzeri için dilimlenmiş limon 

Kuru Fasulye Piyazı Yapılışı
Kuru fasulyeyi haşlayıp süzün.
Maydanozu incecik doğrayın.
Soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi  orta incelikte doğrayın.
Genişçe bir kabın içine tüm malzemeyi koyup iyice karıştırın.
Hazırlanan karışımı servis tabağına koyun.
Üzerini limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Gerçek Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Gerçek Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Pastane Poğaçası Yapılışı

Pastane Poğaçası Tarifi
Malzemeleri:

  • 200 gram eritilmiş margarin
  • 2 tane yumurta,
  • 1 çorba kaşığı dolu dolu şeker  
  • Yarım çorba kaşığı tuz 
  • Yarım paket yaş maya (21 gram kadar)
  • 1 tane Türk kahvesi fincanı ılık su
  • 8 Türk kahvesi fincanı un (3.5 su bardağı kadar)

İçi malzemeleri:

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz.

Üzeri İçin malzemeler:

  • Yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörek otu 

Pastane Poğaçası Yapılışı
Hamur mayasını ılık su da eritin.
Genişçe bir kapta margarin, yumurta, tuz, şeker ve eriyen mayayı iyice karıştırın.
Karışımın üzerine unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
Hamur kıvamlı yumuşaklıkta olacak (kulak memesi kıvamında)
Hamurun üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
Hamuru 1,5-2 saat kadar bekleterek mayalandırın.
İç malzemelerini hazırlayın.
İnce doğranan peynir ve maydanozu karıştırın.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp yassılaştırın.
Ortasına peynirli maydanozlu iç harcından koyup kapatın.
Tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.
Üzeri kızardıktan sonra  fırından çıkartıp biraz dinlendirin.
Daha sonra servis yapın.

Lokum Nasıl Yapılır Tarifi

Lokum Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı su
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Üzeri için hindistan cevizi
Lokum Yapılışı
Teflon bir tavaya irmik ve  toz şekeri koyup karıştırın.
Üzerilerine sütü ve suyu dökerek karıştırın.
Koyulaşana kadar karıştırıp pişirin.
Daha sonra soğumaya bırakalım.
Muhallebi soğuduktan sonra elinizi ıslatarak küçük parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp şekil verin.
Şekil verdiğiniz lokumları hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

Karnıyarık Tarifi Fırında Karnıyarık Tarifi Oktay Usta

Karnıyarık Tarifi Fırında Karnıyarık Tarifi Oktay Usta, Karnıyarık Tarifleri, Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifi, fırında karnıyarık tarifler, karnıyarık yemekleri, fırında karnıyarık tarifi oktay usta, fırında karnıbahar, kıymalı karnıyarık tarifi, musakka tarifi, pilav tarifi, oktay usta karnıyarık tarifi, yemek tariflerikarnıyarık tarifi oktay usta , oktay usta fırında karnıyarık tarifi, karnıyarık kolay, karnıyarık pratik tarif
.
Karnıyarık Tarifi
Malzemeler:
  • Altı tane orta boy patlıcan
  • İki tane kuru soğan
  • iki çorba kaşığı domates salçası
  • 250 gram kıyma
  • Üç tane yeşilbiber
  • Üç diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • İki yemek kaşığı margarin
  • İki su bardağı kaynar su
  • Yeterince tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
Yapılışı
Patlıcanları alaclı soyun ve iç harcını koyacağınız üstte kalacak olan tarafına bıçakla kesik atıp açın.
Bir kabın içine bolca tuz serpip ağzına kadar su koyun ve patlıcanları bu tuzlu suya yarım saat bekletin.
Yarım saat sonra tuzlu sudan patlıcanları alın ve zedelemeden çeşmenin altına tutup yıkayın.
Genişçe bir tavanın içine bolca sıvı yağ koyun.
Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları, önlü arkalı şekilde kızartın.
Kızaran patlıcanlarınızı tepsiye sıralayın.
Teflon bir tavanın içine yağları koyun ve eritin.
Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Yağ eriyince içine doğranmış soğanlarla salçayı ilave edip kavurmaya başlayın.
Hemen biberleri küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin.
Bbiber ve soğanlar soteleşince içine kıymayı ilave edin.
Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
Ortalama 4 dakika kavurmanız yeterli gelecektir
En son olarak tuzunu da ilave edip karıştırın ve ocaktan alın
Hazırladığınız bu kıymalı harcı, tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ortasına kaşık yardımıyla doldurun
2 su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçası ve bir çay kaşığı tuz ekleyin.
Güzelce karıştırın ve tepsiye dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika  pişirin. 

Kıymalı Nohut Nasıl Yapılır Tarifi Nohut Tarifi

Kıymalı Nohut Tarifi, Nohut Yemeği Tarifi, Kıymalı Nohut Nasıl Yapılır Tarifi, Bakliyat Yemekleri.

Kıymalı Nohut Tarifi
Malzemeler:

  • İki su bardağı nohut
  • 200 gram kıyma
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Su
  • Sıvı yağ
Kıymalı Nohut Yapılışı
Bir gece önceden nohudu suya koyarak bekletin.
Nohudun suyuna bir yemek kaşığı karbonat karıştırın.
Ertesi gün nohudu çok iyi bir şekilde yıkayıp suyunu süzün.
Genişçe bir tencereye nohudu koyup üzerini çok az geçecek kadar soğuk su ekleyin.
Nohutlar hafif bir şekilde yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın.
Suyu azalırsa su ilave edin.
Başka bir tencerede  kıymayı sıvı yağı ilave ederek kavurun.
Daha sonra içine salçayı ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
Kavurduğunuz kıymayı nohudun içine dökerek karıştırın.
Tuz ve kırmızı pul biberi ilave ederek nohutlar yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra servis yapın.

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri, Şeker Pare Tarifleri, yemek tarifleri, yemekler, tatlılar,  irmikli şekerpare tarifi, oktay usta şekerpare tarifi, şekerpare tatlısı tarifi, irmiksiz şekerpare tarifi, kalburabastı tarifi, şekerpare tarifi resimli, revani tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi emine beder, irmikli şekerpare tarifi oktay usta, pratik şekerpare, şekerpare tarifi oktay usta, şekerpare tatlısı tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi irmikli, şekerpare malzemeleri.

Malzemeler:
Hamuru için:
  • Üç su bardağı un
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir çay bardağı şeker
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
  • Dört su bardağı su
  • Dört su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu
Üzeri için:
  • Bir tane yumurta
Yapılışı
Yarım paket margarin, bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı şeker karıştırılır
İçine bir yumurta ve yumurtanın sarısı ilave edilerek karıştırılır.
Bir su bardağı irmik ve üç su bardağı un eklenerek karıştırılır.
Birer paket karbonat ve vanilya koyulup istenen kıvama gelene kadar yoğurulur.
Dört su bardağı şeker ve dört bardak su kaynatılıp limon sıkılarak şerbeti hazırlanır.
Yuvarlanarak şekil verilen şekerpare hamurları üzerine hafifce bastırılarak fırın tepsisine dizilir.
Çırpılan bir yumurta üzeri çatalla çizilen şekerparelerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
Nar gibi kızaran şekerpareler soğutulup, üzerine dökülen ılık şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Tüm Tatlı Tarifleri İçin TIKLAYINIZ...

Patlıcanlı Biberli Kebap Tarifi

Patlıcanlı Biberli Kebap Tarifi, patlıcan yemekleri, patlıcan kebabı tarifi, patlıcan kebabı yapılışı.

Patlıcanlı Biberli Kebap 
Malzemeleri:

  • 350 gram kuşbaşı et
  • 3 tane patlıcan
  • 3-4 tane kırmızı biber
  • 4 tane yeşil köy biberi
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patlıcanlı Biberli Kebap Yapılışı
Etleri düdüklüye koyarak sularını çekene kadar pişirin.
Et suyunu çekince soğan ve bir yemek kaşığı margarin yağını ilave edin.
Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye devam edin.
Patlıcan ve biberleri parmak şeklinde kesilip kızgın yağda kızartın.
Kızaran patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine çıkartın.
Fırın tepsisine ya da borcama patlıcanları yayın üzerine de biberleri dizin.
Üzerine pişen etli sosu dökülün.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 15 dakika pişirin.
Daha sora servis yapın.

Ton Balıklı Salata Nasıl Yapılır Tarifi

Ton Balıklı Salata Nasıl Yapılır Tarifi , Ton Balıklı Salata Yapılışı, Ton Balıklı Salata Tarif.

Ton Balıklı Salata Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 tane kuru soğan
  • Marul 
  • Maydanoz 
  • Çeri domates 
  • Yarım limonun suyu
  • 1 konserve mısır
  • 1 tane ton balığı
  • 1 tane salatalık
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı nane
  • Yeteri kadar tuz

Ton Balıklı Salata Yapılışı
Sebzeleri genişçe bir kaba doğrayıp üzerine limon sıkın.
Üzerine ton balık ve mısırı dökün.
Son olarak baharatları ilave edip karıştırın.
Daha sonra servis yapın.