Mis ıspanaklı börek yapılışı

Mis ıspanaklı börek yapılışı
Malzemeleri:
  • Dört tane yufka
  • 750 gram ıspanak
  • Bir tane soğan
  • Bir su bardağı çam fıstığı
  • Biraz tereyağı
  • Karabiber
  • Bir tatlı kaşığı çörek otu.
  • Tuz
Mis ıspanaklı börek yapılışı
Ispanakları yıkayıp temizleyin.
Tencereye biraz su koyup ıspanakları haşlayın.
On dakika haşladıktan sonra ateşten alıp süzün.
Tavaya biraz yağ koyup ince doğranan soğanları kavurun.
İçine çam fıstığını ilave edip karıştırın.
Ispanakları ekleyip kısık ateşte karıştırarak 15 dakika pişirin.
Üzerine tuz ve karabiber serpip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın.
Bir yufkayı fırın tepsisinin içine yayın.
Yufkanın üzerini yağlayın.
İkinci yufkayı üzerine serin.
Üzerine ıspanaklı karışımı yayın.
Daha sonra çırpılmış üç tane yumurtayı ıspanakların üzerine eşit şekilde yayın.
Üzerine üçüncü yufkayı serip yağlayın.
Daha sonra dördüncü yufkayı serin.
Yufkanın üzerini yağlayıp yumurta sürün.
Üzerine çörek otu serpin.
170 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Üzeri kızarıp pişince fırından alın.

Yufkadan mis ıspanaklı börek tarifi

Yufkadan mis ıspanaklı börek tarifi
Malzemeleri:
  • Altı tane hazır yufka
  • Bir su bardağı su
  • Bir çay bardağı sıvı yağı
İçi malzemeleri:
  • Beş dal taze soğan
  • Bir kilogram kilo ıspanak
  • 200 gram beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber,
  • Bir tane yumurta
  • İki çorba kaşığı yoğurt
Yufkadan mis ıspanaklı börek yapılışı
Taze soğanı ince ince kıyın.
Ispanakları irice doğrayın.
Soğan ve ıspanakları karıştırın.
Üzerine beyaz peyniri  ilave edip karıştırın.
Çırpılmış yumurta ve yoğurdu ilave edip çırpın.
Baharatları ilave edip karıştırın.
Bir tane yufkayı tezgaha açın.
Üzerine su ve sıvı yağ sürerek ıslatın.
Ispanaklı harçtan üzerine serpin.
Üzerine bir yufka daha serip ıslatın.
Yufkaları büzdürüp ortada toplayın.
İkiye bölüp fırın tepsisine dizin.
Diğer yufkalarıda bu şekilde yaparak tepsiye dizin
200 derecedeki fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
Üzeri kızarıp pişince fırından alın.
Arada kontrol etmeyi unutmayın.
Biraz dinlendirip keserek sıcak sıcak servis yapın.

Yufkadan ıspanaklı börek tarifi mis ıspanaklı börek yapılışı

Yufkadan ıspanaklı börek tarifi, Mis ıspanaklı börek yapılışı, börek tarifleri, börek malzemeleri yufkadan yapılan börekler

Yufkadan ıspanaklı börek tarifi
Malzemeleri: 
  • Üç tane hazır yufka
  • İki çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım kilo ıspanak (sadece yaprakları, saplarıyla çorba yapabilirsiniz)
  • Bir çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
Yufkadan ıspanaklı börek yapılışı
Ispanakları ince ince doğrayın.
Doğranmış ıspanak ve yoğurdu sıcak sütün içine ilave edin.
Ispanakları iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin.
Yoğurdu ilave edip karıştırın.
Baharatı da üzerine ekleyip  karıştırın.
Yufkayı masaya açın.
Hazırladığınız karışımı yufkanın üzerine bolca sürün.
Uzun şerit olacak şekilde sıkı bir rulo yapın.
Yağlanmış tepsiye istediğiniz şekilde yerleştirin.
200 derecede ısıtılan fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Arada kontrol etmeyi unutmayın.
Sıcak sıcak servis yapın.

Osmanlı keşkül'ü fukara tarifi

Osmanlı keşkül'ü fukara tarifi
Malzemeleri:

  • Beş su bardağı süt
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • Bir su bardağı toz badem
  • Bir tane yumurtanın sarısı
  • Bir çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • Bir çorba kaşığı dövülmüş Antep fıstığı

Osmanlı keşkül'ü yapılışı
Sütü tencereye koyun.
İçine pirinç unu, toz badem, toz şeker, yumurta sarısı ve Hindistan cevizini ekleyin.
Güzelce karıştırın.
Tencereyi kısık ateşe koyup sürekli karıştırın.
Kaynayıp üzeri göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
Daha sonra iri delikli bir kevgirden geçirin.
Pişen ve kevgirden geçirilen tatlıyı kaselere bölün.
Soğuduktan sonra üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.