Yufkadan ıspanaklı börek tarifi
Malzemeleri:
- Üç tane hazır yufka
- İki çorba kaşığı yoğurt
- Yarım kilo ıspanak (sadece yaprakları, saplarıyla çorba yapabilirsiniz)
- Bir çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
- Bir çay bardağı sıvı yağ
Ispanakları ince ince doğrayın.
Doğranmış ıspanak ve yoğurdu sıcak sütün içine ilave edin.
Ispanakları iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin.
Yoğurdu ilave edip karıştırın.
Baharatı da üzerine ekleyip karıştırın.
Yufkayı masaya açın.
Hazırladığınız karışımı yufkanın üzerine bolca sürün.
Uzun şerit olacak şekilde sıkı bir rulo yapın.
Yağlanmış tepsiye istediğiniz şekilde yerleştirin.
200 derecede ısıtılan fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Arada kontrol etmeyi unutmayın.
Sıcak sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder