Malzemeleri:
- Beş su bardağı süt
- Bir su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı pirinç unu
- Bir su bardağı toz badem
- Bir tane yumurtanın sarısı
- Bir çorba kaşığı Hindistan cevizi
- Bir çorba kaşığı dövülmüş Antep fıstığı
Osmanlı keşkül'ü yapılışı
Sütü tencereye koyun.
İçine pirinç unu, toz badem, toz şeker, yumurta sarısı ve Hindistan cevizini ekleyin.
Güzelce karıştırın.
Tencereyi kısık ateşe koyup sürekli karıştırın.
Kaynayıp üzeri göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
Daha sonra iri delikli bir kevgirden geçirin.
Pişen ve kevgirden geçirilen tatlıyı kaselere bölün.
Soğuduktan sonra üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder