Malzemeleri:
- Dört tane yufka
- 750 gram ıspanak
- Bir tane soğan
- Bir su bardağı çam fıstığı
- Biraz tereyağı
- Karabiber
- Bir tatlı kaşığı çörek otu.
- Tuz
Ispanakları yıkayıp temizleyin.
Tencereye biraz su koyup ıspanakları haşlayın.
On dakika haşladıktan sonra ateşten alıp süzün.
Tavaya biraz yağ koyup ince doğranan soğanları kavurun.
İçine çam fıstığını ilave edip karıştırın.
Ispanakları ekleyip kısık ateşte karıştırarak 15 dakika pişirin.
Üzerine tuz ve karabiber serpip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın.
Bir yufkayı fırın tepsisinin içine yayın.
Yufkanın üzerini yağlayın.
İkinci yufkayı üzerine serin.
Üzerine ıspanaklı karışımı yayın.
Daha sonra çırpılmış üç tane yumurtayı ıspanakların üzerine eşit şekilde yayın.
Üzerine üçüncü yufkayı serip yağlayın.
Daha sonra dördüncü yufkayı serin.
Yufkanın üzerini yağlayıp yumurta sürün.
Üzerine çörek otu serpin.
170 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Üzeri kızarıp pişince fırından alın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder