Ispanaklı börek tarifi
Malzemeleri:
- Bir kilogram ıspanak
- İki tane kuru soğan
- 100 gram beyaz peynir
- Bir çay bardağı sıvı yağı
- İki çay bardağı süt
- Üç tane hazır yufka
- Karabiber
- Tuz
Ispanaklı börek yapılışı
Ispanakları yıkayıp irice doğrayın.
Soğanı rendeleyip ıspanağa ekleyin.
Peyniri ufalayıp ilave edin.
Süt ve yağı karıştırın.
Yufkaları çırpılan süt ve yağ karışımı ile ıslatın.
Yufkaları istediğiniz şekilde kesin.
Yufkaların içine ıspanaklı harçtan koyup katlayın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder