Malzemeleri:
- 5 tane enginar
- 1 tane havuç
- Yarım su bardağı bezelye
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 tane patates
- Tuz
Enginarları temizleyip yıkayın.
Bezelyeleri haşlayın.
Patatesi, havucu ve soğanı küçük küçük küp şeklinde doğrayın.
Haşlanmış bezelye, patates, soğan ve havucu tuzlayarak karıştırın.
Enginarları yayvan bir tencereye dizin.
Hazırlamış olduğunuz karışımı enginarın çukur kısmına yerleştirin.
Enginarların yarısını geçecek kadar su ilave edin.
Kısık ateşte kaynatarak pişirin.
Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin.
Daha sonra yarım tatlı kaşığı şekeri üzerine serpin.
Son olarak üç yemek kaşığı zeytinyağını da üzerine gezdirin.
Birkaç taşım kaynattıktan sora ocaktan alın.
Üzerini dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder