Mercimek köftesi nasıl yapılır
Malzemeleri:
- Bir su bardağı kırmızı mercimek
- 4 su bardağı su
- İki su bardağı ince bulgur
- İki tane kuru soğan
- Bir çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Bir tatlı kaşığı karabiber
- Damak zevkinize göre pulbiber
- Bir çay bardağı sıcak su
- Bir demet maydanoz
- 8 sap yeşil soğan
- Yeteri kadar tuz
- Marul
- Limon
Mercimek köftesi yapılışı
Kırmızı mercimeğe 4 su bardağı su ekleyip haşlayın.
Hafif sulu kalana kadar haşlamaya devam edin.
Mercimeğin çok kuru kalmamasına dikkat edin.
Aksi durumda köfteler çok kuru olur.
İki su bardağı ince bulguru derin kapaklı bir kaba koyun.
Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın.
Kabın kapağını kapatıp bulgurlar şişene kadar 30-45 dakika bekletin.
İki baş kuru soğanı ince ince doğrayın.
Tavaya bir çay bardağı zeytinyağı koyup soğanları öldürün.
1,5 yemek kaşığı biber salçasını tavaya ekleyin.
1,5 yemek kaşığı domates salçasını da ilave edin.
1 tatlı kaşığı karabiberi ekleyin.
Dilediğiniz kadar pulbiberi ilave edin.
Güzelce karıştırın.
Bir çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
Hazırladığınız salçalı soğanlı karışımı bulgur ve mercimeğin içine ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırıp kabın kapağını kapatın.
Yeşil soğanı yıkayıp ince ince doğrayın.
Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp ince ince kıyın.
Derin kaptaki karışıma yeteri kadar tuz ekleyin.
10 dakika boyunca yoğurun.
Yoğrulan köfte harcına yeşil soğan ve maydanozu ekleyin.
1-2 dakika daha yoğurun.
Köfte sulu olursa bulgur ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız köfte harcından cevizden az büyük parçalar koparın.
Avucunuzda içinde köfte şekli verin.
Servis tabağına marul ve limon dilimleriyle servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder