Köfte Güveç Tarifi Köfte Güveç Nasıl Yapılır Tarifi

Köfte Güveç Tarifi, Köfte Güveç Nasıl Yapılır Tarifi, Köfte Güveç Yapılışı

Köfte Güveç Tarifi 
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kıyma
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz
  • 250 gram taze mantar
  • İki  tane patates
  • İki tane domates
  • Bir çorba kaşığı margarin
  • Üç dilim bayat ekmek içi
  • Bir tane havuç
  • Bir tane maydonoz

Köfte Güveç Yapılışı
Soğanı rendeleyin.
Ufalanmış ekmek ve kıymayı soğana katıp yoğurun.
Tuz, biber, kekik ince kıyılmış maydonozu da ekleyip köfte hamuru haline gelene kadar yoğurun.
Patatesleri ince ince dilimleyin.
Havucu da ince ince dilimleyin.
Mantarları ikiye bölün.
Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.
Patates, havuç, mantar, domates, kekik ve tuzu karıştırın.
Hazırlanmış olan köfte hamurunu derin servis tabağının içine eşit şekilde yerleştirin.
Hazırlanmış olan harcı bunun üzerine ilave edin.
Orta hararetli fırında 20 dakika pişirin.
Piştikten sonra dilimler halinde keserek servis yapın.

Hiç yorum yok :