Ispanaklı Yoğurt Çorbası Tarifi

Ispanaklı Yoğurt Çorbası Tarifi, Ispanaklı Yoğurt Çorbası Yapılışı, çorba tarifleri, çorbalar, yoğurt çorbası yapmanın püf noktaları.

Ispanaklı Yoğurt Çorbası
Malzemeleri: 

  • İki su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım kilogram ıspanak
  • Yarım demek maydanoz
  • Bir  tatlı kaşığı salça
  • Bir yemek kaşığı margarin
  • Beş su bardağı su
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber

Ispanaklı Yoğurt Çorbası Yapılışı
Ispanak ve maydanozu yıkayın.
Temizleyip küçük küçük doğrayın.
Pirinci yıkayın.
Tencerede suyu kaynatın.
Kaynaya suya pirinci ilave edip 4-5 dakika haşlayın.
İçine maydanoz ve ıspanakları ilave edip karıştırın.
Suyu azsa biraz su ilave edebilirsiniz.
10-15 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın.
Biraz soğumasını bekleyin.
Yoğurdu iyice çırpıp yavaşça çorbaya ekleyin.
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Margarini tavada eritin, salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Salçalı margarini çorbanın üzerine gezdirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok :