Ispanak Yapmanın Püf Noktaları

Ispanak Yapmanın Püf  Noktaları

Ispanak Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir kilogram ıspanak
  • 12 tane yumurta
  • 250 gram kuru soğan
  • Altı çorba kaşığı tereyağı
  • İki kahve kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Ispanak Yapılışı
Ispanağı yıkayıp köklerini ayıklayın.
Üzerini örtecek kadar su ekleyip bir taşım kaynatın.
Daha sonra suyunu süzün.
Ispanakları avuçla sıkıp suyunu çıkarıp doğrayın.
Bir tavada tereyağını eritip soğanları 5 dakika kavurun.
Tuz, karabiber ilave edip karıştırın.
Ispanakları da ilave edip 15 dakika daha kavrulur.
Yayvan bir tavaya ıspanakları yayın.
Ispanakların üzerinde 12 yuvarlak açıp içine yumurtaları kırın.
Biraz tuz serpip kapağını kapatın.
Hafif ateşte 4-5 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok :