Malzemeler:
- Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
- Bir su bardağı süt
- Bir su bardağı sıvıyağ
- Bir paket kabartma tozu
- Bir su bardağı toz şeker
- Aldığı kadar un
- Margarin
Şurubu için
- Bir su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Yalancı Baklava Yapılışı
Baklava şurubunu hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp kaynatın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edeli soğumaya bırakın.
İri dövülmüş cevizi, sütü, ayçiçek yağını, kabartma tozunu ve şekeri karıştırın.
Hazırladığınız karışıma aldığı kadar un ilave ederek yoğurun.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın.
Önceden 175 derecede ısıtılan fırında 30-40 dakika pişirin.
Daha sonra soğuk şurubu yalancı baklavanın üzerine dökün.
Dilimleyerek servis yapın.