Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi İrmik Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları, Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Yapılışı, tatlı tarifleri, irmik tatlıları tarifi.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 5 su bardağı ılık süt
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
- 80 gram bitter çikolata
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Yapılışı
Tencereye; irmik, şeker, Hindistan cevizi ve vanilyayı koyup karıştırın.
Sütü de ilave ederek tekrar iyice karıştırın.
Daha sonra karışımı kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız muhallebiyi bir kaba koyarak soğumaya bırakın.
Çikolata sosunu hazırlamaya başlayın.
Öncelikle ısıya dayanaklı bir kaba küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı koyun.
Isıya dayanıklı kabı da içinde sıcak su bulunan bir başka kabın içerisine koyun.
Daha sonra ocağı yakın.
Çikolatalar suyun ısınmasıyla beraber eriyecektir.
Eriyen çikolatayı soğuyan muhallebinin üzerine gezdirin.
Üzerini ceviz ile süsleyip servis yapın.