Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır Paskalya Çöreği Tarifi Paskalya Çöreği Yapılışı

Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır Paskalya Çöreği Tarifi Paskalya Çöreği Yapılışı, Paskalya Çöreği Yapılışı


Paskalya Çöreği Yapımı 
Malzemeleri:

  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı mahlep
  • 125 gram margarin (hamur işleri için olan margarın)
  • Yarım paket maya
  • 1 tane yumurta
  • Üzerine sürmek için yumurtanın sarısı

Paskalya Çöreği Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırarak hamuru yoğurun.
Hamuru üç eşit parçaya bölün ve uzatın.
Saç örgüsü şeklinde çöreğe şeklini verin.
Ilık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
175 derecede üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirin.