Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır Paskalya Çöreği Tarifi Paskalya Çöreği Yapılışı, Paskalya Çöreği Yapılışı
Paskalya Çöreği Yapımı
Malzemeleri:
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı mahlep
- 125 gram margarin (hamur işleri için olan margarın)
- Yarım paket maya
- 1 tane yumurta
- Üzerine sürmek için yumurtanın sarısı
Paskalya Çöreği Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırarak hamuru yoğurun.
Hamuru üç eşit parçaya bölün ve uzatın.
Saç örgüsü şeklinde çöreğe şeklini verin.
Ilık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
175 derecede üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirin.