Pırasa Yemeği Tarifi Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır Pırasa Pişirmenin Püf Noktaları

Pırasa Yemeği Tarifi, Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır, Pırasa Yemeği Yapılışı, Pırasa Yemeği Malzemeleri, Pırasa Yemeği  Yapmanın Püf Noktaları.

Pırasa Yemeği Tarifi
Malzemeleri:

  • Beş dal pırasanın sadece beyaz kısımları
  • İki tane havuç
  • İki tane domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ

Pırasa Yemeği  Yapılışı
Pırasaları temizleyip bol su ile yıkayın.
Daha sonra parmak kalınlığında doğrayın.
Havuçları soyup ince halka şeklinde doğrayın.
Tencereye sıvı yağı koyun, salçayı ilave edip kavurun. 
Kabukları soyulup küçük doğranan domatesleri eklene 1-2 dakika kavurun. 
Daha sonra doğranan havuçları ilave edin.
2-3 dakika hepsini beraber kavurun. 
Yıkanıp suyu süzülen pırasaları ilave edin.
İyice karıştırıp ve tencerenin kapağını kapatın.
Pırasalar suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar pişirin. 
Daha sonra yıkanmış pirinci ilave edilin.
Tuzunu ekleyin.
Yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın.
Su miktarı azalırsa su ilavesi yapın.
Havuç ve pırasalar pişene kadar pişirin.