Balcan Turşusu Tarifi Patlıcan Turşusu Tarifi Balcan Turşusu Yapılışı

Balcan Turşusu Tarifi Patlıcan Turşusu Tarifi, Balcan Turşusu Yapılışı

Balcan Turşusu (Patlıcan Turşusu) Tarifi 
Malzemeleri:

  • Beş kilo balcan patlıcan
  • Baş baş sarımsak
  • Bir kase pul biber
  • Bir şişe sirke
  • İki yemek kaşığı dolu dolu turşu tuzu
  • Bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • Bir bağ maydanoz

Balcan Turşusu Yapılışı
Balcan patlıcanları bir tencerede çok hafif kaynatmadan haşlayın.
Daha doğrusu kaynar suya daldırıp sonra çıkartın.
Sonra sarmısakları soyup dövünün.
Pul biberleri ilav edin.
(Bir baş sarmısak ve bir yemek kaşığı pul biberi ayırın.)
Haşlanan patlıcanların karnını bıçakla yarın.
Sarmısak ve biberi içine doldurup turşu kabına dizin.
Büyük bir kaba sirkeyi, turşu tuzunu, bir yemek kaşığı pul biberi karıştırın.
Bir baş sarmısağı da ilave edip tekrar karıştırın.
En son limon tuzunu ilave edin.
Karıştırıp yavaş yavaş turşunun üstünden boşaltın.
Ağzını sıkıca kapatıp karanlık ve serin yerde bekletin.
15-20 güne turşunuz hazır...