Haşhaşlı Burma Börek Tarifi, Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi, Haşhaşlı Burma Börek Nasıl Yapılır Tarifi, Haşhaşlı Burma Börek Yapılışı, Haşhaşlı Burma Börek Malzemeleri.
Haşhaşlı Burma Börek Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı ılık su
- İki su bardağı ılık süt
- Bir paket instant maya
- İki çorba kaşığı şeker
- İki tatlı kaşığı tuz
- Un
İç Malzemeleri
- 1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Bir su bardağı hafif iri kırılmış ceviz (İsteğe bağlı)
Üzeri İçin
- Yumurtanın sarısı
Haşhaşlı Burma Börek Yapılışı
Öncelikle su, süt, şeker, tuz ve mayayı hamur yoğurma kabında karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek ele yapışan bir hamur yapın.
Ilık bir ortamda hamur iki misli olana kadar mayalandırın.
Bir kabın içine haşhaş ezmesi, sıvı yağ ve cevizi koyup karıştırın.
Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün.
Bezeleri tatlı tabağından biraz büyük açın.
Üzerlerine haşhaşlı karışımda sürülüp üst üste yerleştirin.
3 kat olan hamuru elinizle bastırarak biraz büyütün.
Hamurun kıvamı yumuşak olduğu için çok kolay esner.
Açılan hamuru ortadan ikiye kesin.
Tekrar üst üste koyun.
Böylece hamur 6 kat olur.
Hamurun üzerine kalan haşhaşlı karışımdan sürün.
El ile tekrar açarak büyütün.
3 parmak genişliğinde şeritler kesin.
Hamurun bir ucundan tutup bir elinizle sağa bir elinizle sola çevirin.
Hamuru burarak uzatın.
Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika tepside mayalanması için bekletin.
Önceden 185 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra 10-15 dakika bekletip servis yapın.