Elmalı Muhallebi Tarifi
Malzemeleri
- 4 tane irice elma
- 1 çorba kaşığı toz şeker (Elmanın haşlanması için)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker (muhallebiyi hazırlamak için)
- 1 paket vanilya
- Dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Muhallebi Yapılışı
Elmaları soyup küçük küçük doğrayın.
Elmaları bir tencereye koyup 1 bardak su ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.
Elmaları karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
Pişen elmaları süzüp 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin.
Karıştırıp servis kabına eşit şekilde dağıtın.
Elma bu şekilde soğurken muhallebisini pişirin
Süt, un ve toz şekeri karıştırıp iyice çırpın.
Ocağa alıp devamlı karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Ocaktan almadan hemen önce 1 paket vanilyayı ilave edip karıştırın.
Pişen muhallebiyi ocaktan alıp 3- 4 dakika çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi elmaların üzerine eşit şekilde dökün.
Biraz soğuduktan sonra dolaba koyun.
Bir gün dolapta bekletilerek servis yapılırsa daha iyi olur
Dolaptan çıkarılan muhallebiyi başka bir servis tabağına ters çevirin.
Üzerine dövülmüş ceviz dökerek servis yapın.