Kabak Tatlısı Yapmamın Püf Noktaları

Kabak Tatlısı Yapmamın Püf Noktaları, Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır, Kabak Tatlısı Tarifi, Kabak Tatlısı Yapılışı, Mis kabak tatlısının incelikleri.


Kabak Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • Dört dilim doğranmış bal kabağı  
  • Kabakların üstünü örtecek kadar toz şeker (Zevkinize gör şeker miktarını azaltıp artırabilirsiniz)
  • Yarım çay baradağı su
  • Üstünü süslemek için ceviz içi
Kabak Tatlısı Yapılışı
Kabakları doğrayıp tencereye koyun.
Üzerini kapatacak kadar toz şeker dökün.
Şeker miktarını zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Tencerenin kapağını kapatıp bir gece (12 saat) bu şekilde bekletin.
Sabah toz şekerin eridiğini göreceksiniz.
Yarım çay bardağı su ilave edin.
Tencerenin altını yakın.
Kabaklar kaynamaya başladığında ocağın altını kısın.
Kabakların kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi gerek.
Bu şekilde tencerenin ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin.
Daha sonra tencerenin kapağını açarak 1 saat daha pişirmeye devam edin.
Altının yapışmaması için arada tencereyi hafifçe sallayarak kontrol edin.
Kabaklar tencereye yapışmadan ateşi kapatmanız gerekir.
Ateşten aldıktan sonra kabakları tencerede bir süre bekleterek soğutun.
Daha sonra servis tabağına alın.
Sade ya da  arzu ediyorsanız üzerine ceviz serperek servis yapı.

Not:Kabaklar yaklaşık olarak 1 saatte pişiyor. Ancak lezzetin tam oturması için tencerenin kapağı açık şekilde 1 saat daha kısık ateşte pişirilmesi gerekiyor. Mükemmel tada ulaşılması için bir saat tencerenin kapağı kapalı bir saatte açık olarak toplamda iki saat pişirmelisiniz. Mükemmel tada ulaşmanın püf noktası bu!