Kısır Nasıl Yapılır Kısır Hazırlanışı Kısır Malzemeleri

Kısır, Kısır Nasıl Yapılır, Kısır Hazırlanışı, Kısır Malzemeleri

Kısır Tarifi 
Malzemeleri:

  • Üç su bardağı tepeleme ince bulgur
  • Tuz
  • Bir yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Dört tane taze soğan
  • Bir avuç maydanoz
  • Bir avuç taze nane
  • Bir tutam dereotu
  • Üç tane tatlı yeşil biber
  • Bir tane domates
  • Bir silme çay kasığı yenibahar
  • Bir silme çay kaşığı karabiber
  • Bir silme tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir tutam kimyon
  • İki yemek kaşığı kuru nane
  • İki tane limon
  • Dört yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı

Kısır Yapılışı
Bulguru bir kaba koyup üzerini çok az geçecek kadar kaynar su koyun.
Ağzını sıkıca  kapatıp 20 dakika bekletin.
Daha sonra bulguru genişçe  bir kaba alınarak salçalar ekleyin.
Salçaların tamamen karışması için iyice karıştırın.
İyice karışması için ezmeden elle elle biraz karıştırabilirsiniz.
Tüm baharatları ekleyip karıştırın.
Taze soğan, taze nane, dereotu, yeşil biberi ilave edin.
Limon, nar ekşisi ve zeytinyağını çırpıp üzerine ilave edip karıştırın.
Domatesleri servis yapmamdan önce ilave edin.