Diyet, Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi
Malzemeleri:
- 3 tane közlenip doğranmış patlıcan
- 4 bardak yağsız süt
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 60 gram yağsız kaşar rendesi
- 3 tane tavuk göğsü
- 2 çarliston biber
- 1 tane kuru soğan
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- Kekik
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kişniş
- Tuz
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 4 tatlı kaşığı zeytin yağı
- 1 çay bardağı domates rendesi
Tavuklar kuşbaşı doğrayın.
Soğan ve biberleri yağda pembeleşene kadar sote edin.
Rengi dönünce baharatları, salça ve soya sosunu ekleyin.
Karıştırıp kaynayana kadar bekleyin.
Daha sonra altını kısılıp kapağı kapatın.
Arada karıştırılarak suyu çekene kadar pişirin.
Paşamel Sosu Hazırlama
Süt ve nişastayı karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaşınca patlıcanları ve kaşar peynirini eklenip karıştırmaya devam edin.
5 dakika daha pişirip tuz ekleyip ateşten alın.