Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi
Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği Tarifi
- Yarım kilo kadar taze fasulye
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 4 tane olgun domates
- 4 diş diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı silme salça
- 1,5 çay bardağı su
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
Yapılışı
Fasulyeleri yıkayıp istediğiniz şekilde kırın ya da doğrayın.
Bir tencereye fasulyeleri koyun.
Soğan ve sarımsağı ince ince kıydıktan sonra fasulyelerin üzerine serpiştirin.
Domateslerin kabuğunu soyup doğrayın ve tencereye ekleyin.
Salçayı 1,5 çay bardağı suda ezip tenceredeki malzemelerin üzerine gezdirin.
(Yemeğe başka su koyulmayacak)
Tuzu, şekeri ve zeytin yağını da ilave edin.
Malzemeleri güzelce karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın en küçük gözüne koyun ve altını kısın.
Bu şekilde kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tencerenin kapağını mümkün olduğunca açmamaya özen gösterin.
Yemeğimiz pişince ılık yada soğuk olarak servis edin.