Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Zeytinyağlı Kapuska Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi Zeytinyağlı Kapuska Nasıl Yapılır 

Zeytinyağlı Kapuska Yemeği Tarifi  
Malzemeleri:
  • Bir lahananın yarısı
  • İki tane acı ya da tatlı sivri biber
  • Üç tane domates
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • Bir tane ince doğranmış kuru soğan
  • Altı diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı salça
  • 50 gram pirinç
  • İki su bardağı su
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı
Lahanaları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
Sivri biberi ve domatesleri yıkayıp küçük küçük doğrayın.
Kuru soğanları ve sarmısakları kıyın.
Tencereye biraz sıvı yağ koyup kızdırın.
Kızdırılmış yağa kıyılmış kuru soğanları ve sarımsakları ilave edip kavurun
Soğanlar pembeleşince salçayı da ekleyip edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra lahanaları tencereye koyup 10 dakika kadar pişirin.
Pişen lahanaların üzerine  doğranmış sivri biberleri ekleyip biraz daha pişirin.
Biberler piştikten sonra domatesleri ilave edip 5 dakika pişirin.
Yemek suyunu bıraktıktan sonara tuzu, pul biberi ve kara biberi ekleyip karıştırın.
Yıkanıp süzülmüş pirinçleri ve iki su bardağı suyu tencereye ilave edin.
Yarım limonun suyunu da lahananın kokusunu alması için ilave edin.
Yemek 30 dakika piştikten sonra kapuskanız yemeye hazır.
Afiyet Olsun…