Tarçınlı Cevizli Gül Tatlısı Oktay Usta Tarifleri

Tarçınlı Cevizli Gül Tatlısı Oktay Usta Tarifleri

Tarçınlı Cevizli Gül Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane yumurta 
  • Bir su bardağı irmik
  • 100 gram tereyağı 
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • İki çorba kaşığı yoğurt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir çay kaşığı tarçın
  • Yedi çorba kaşığı tepeleme un
  • İç harcı için ceviz

Şerbeti için

  • Üç su bardağı su 
  • Üç su bardağı toz şeker 
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı
Yumurtaları, yumuşamış tereyağını, yoğurdu, sıvıyağını  bir kapta iyice karıştırın.
İrmiği, kabartma tozunu ve tarçını da ilave edip karıştırın.
7 çorba kaşığı tepeleme un ekleyip hamuru yoğurun.
Hamurun üzerine un serperek merdaneyle açın.
Yuvarlak bir kalıpla hamurdan parçalar kesin.
Yuvarlakların tam ortasına bir parça ceviz koyun.
Dört kenarından bıçakla çentikler atın.
Önce karşılıklı iki kenarı yukarı ve içe doğru kaldırın.
Diğer iki kenarı da yukarı kaldırıp kıvırarak gül şekli verin.
Yağlanmış fırın kabına dizin.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Şerbet malzemelerini tencereye koyarak kaynatın.
Fırından çıkan tatlıları 2-3 dakika beklettikten sonra üzerine sıcak şerbeti dökün.
Üzerini kapatıp şerbetini çekmesi için bekletin.