Kabaklı Pilav Tarifi
Malzemeleri:
- İki yemek kaşığı tereyağı
- İki su bardağı pirinç
- İki adet rendelenmiş kabak
- İki tane taze soğa
- Bir tablet tavuk bulyon
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Bir çorba kaşığı kuş üzümü
- Bir çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Tereyağında taze soğanları ve rendelenmiş kabakları 5-6 dakika kadar kavurun.
Pirinçleri yıkayıp 15 dakika kadar sıcak suda bekletin.
Pirinçleri süzüp tencereye ilave edin.
Üzümleri üzeri de ekleyin.
Tavuk bulyonu bir bardak sıcak suda eritip pilava ilave edin.
Kalan 1,5 su bardağı sıcak suyu da ilave edip karıştırın.
Karabiber ve tuzu ekleyin.
20-25 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ateşten alın.
Pilavın demlenmesi için 10 dakika kadar bekletin.
Daha sonra servis yapın.