Sebzeli Pilav Tarifi Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır

Sebzeli Pilav Tarifi Sebzeli Pilav Nasıl Yapılır, pilav tarifleri

Sebzeli Pilav Tarifi
Malzemeleri:
  • İki yemek kaşığı tereyağı ya da margarin (sıvı yağ da olabilir)
  • İki su bardağı pirinç
  • Beş tane taze fasulye
  • Bir tane havuç
  • Üç dal taze soğan
  • Bir çay bardağı haşlanmış nohut
  • Üç su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Tereyağını tencerede eritin.
İnce doğranmış taze fasulye ve havucu ilave edip 5 dakika kavurun.
Pirinci ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra Nohut ve karabiberi ekleyin.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave din.
Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine kağıt havlu kapatıp 15 dakika demlendirin.
İnce kıyılmış taze soğanla servis yapabilirsiniz...

Not: Sebzeleri ince doğrarsanız pirinçlerle aynı sürede pişer!