Sebzeli Pilav Tarifi
Malzemeleri:
- İki yemek kaşığı tereyağı ya da margarin (sıvı yağ da olabilir)
- İki su bardağı pirinç
- Beş tane taze fasulye
- Bir tane havuç
- Üç dal taze soğan
- Bir çay bardağı haşlanmış nohut
- Üç su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Tereyağını tencerede eritin.
İnce doğranmış taze fasulye ve havucu ilave edip 5 dakika kavurun.
Pirinci ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra Nohut ve karabiberi ekleyin.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave din.
Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine kağıt havlu kapatıp 15 dakika demlendirin.
İnce kıyılmış taze soğanla servis yapabilirsiniz...
Not: Sebzeleri ince doğrarsanız pirinçlerle aynı sürede pişer!