Kuru Lokma Tarifi Kuru Lokma Nasıl Yapılır Oktay Usta tarifleri

Kuru Lokma Tarifi Kuru Lokma Nasıl Yapılır Oktay Usta tarifleri

Kuru Lokma Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tane yumurta
  • Tuz
  • Su
  • Kızartmak için sıvıyağ 

Yapılışı
Un ve tuzu genişçe bir kaba koyun karıştırın ve ortasını havuz gibi açın
Bir kase suda yaş mayayı eritip unun ortasına dökün.
Mayanın üzerine biraz daha ılık su dökerek yoğurmaya başlayın.
Su dökerek biraz cıvık bir hamur yapın.
İçine yumurtayı kırıp tekrar yoğurun.
Hamurun üzerini kapatın, biraz dinlendirip kabarmasını bekleyin.
Hamur kabardıktan sonra elimizle hızlıca karıştırın.
Tencerede sıvıyağı ısıtın.
Bir kaseye sıvıyağ dökün.
Tatlı kaşığını sıvıyağa batırıp lokma hamurundan parça koparın.
Kopardığınız küçük hamur parçalarını sıvıyağa atıp kızartın.
Sürekli karıştırarak pişirin.
Rengi iyice sararınca kağıt havlu üzerine çıkartın.
Domates, zeytin, yeşillik ve peynirle servis yapın.