Kuru Kayısılı Hindi Tarifi
Malzemeleri:
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 400 gram kuşbaşı hindi eti
- 5 tane kuru kayısı
- 15 tane arpacık soğan
- 10 tane kiraz domates
- 5 tane mantar
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Yapılışı
Hindi etini küp küp doğrayın.
Mantarı küp şeklinde doğrayın.
Domatesleri ikiye kesin.
İrice doğranmış kayısı, arpacık soğan, pul biber, kimyon, karabiber karıştırın.
Doğradığınız tüm malzemeyi genişçe bir kabın içine koyarak karıştırın.
Bir yemek kaşığı tereyağını güvece koyun .
Üzerine hazırladığınız malzemeyi karışık şekilde doldurun.
Üzerine bir yemek kaşığı tereyağı ya da margarin ekleyin.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırına sürün.
Arada kontrol ederek etler kızarana kadar pişirin.