Kağıt Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
- 2 yemek kaşığı margarin
- 500-600 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 tane domates
- 1 tane soğan
- 1 tane kırmızıbiber
- 2 tane sivri biber
- 10 dal taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Kekik
- Pişirme kağıdı
Kırmızı biberleri irice kıyın.
Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın.
Sivri biberleri verev şeklinde doğrayın.
Taze soğanları irice kıyın.
Domatesleri dilimleyin.
Sonra hepsini genişçe bir kaseye koyun.
Eti pul biber, karabiber, kimyon, kekik ve tuzla karıştırın.
Daha sonra hazırladığınız sebzeli harcıda da ete ilave edip bütün malzemeyi karıştırın.
Kıyılmış maydanoz da ekleyin.
Son olarak margarini ekleyip karıştırın.
Tepsi büyüklüğünde kesilen pişirme kağıdını suya batırıp çıkarın ve suyunu sıkın.
Süzülen kağıdı tepsiye yayın.
Etli harcın 1/3’ünü koyup dilediğiniz şekilde kapatın.
Kalan etleri de aynı şekilde hazırlayın.
Bıçakla 1-2 tane yerinden delikler açın.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 40-45 dakika pişirin.