Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi
Malzemeleri:
- 3 tane patlıcan
- 4 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- Tuz
Yapılışı
Patlıcanları yıkadıktan sonra alacalı soyun uzunlamasına dörde kestikten sonra doğrayın.
Acısının çıkması tuzlu suda 20 dakika bekletin.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Biberleri halka halka doğrayın.
Sarmısakların kabuklarını soyup bütün olarak bırakın.
Tencereye sırasıyla doğradığınız domatesleri, biberleri ve sarımsakları koyun.
En son olarak suyu süzülmüş patlıcanları ilave edin.
Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin.
Ardından bir tatlı kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı toz şeker, tuz ve biraz ılık su ekleyip ocağa alın. Yemeği kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra bir defa karıştırıp, kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.