İskender Kebabı Tarifi İskender Kebabı Nasıl Yapılır Okatay Usta Tarifleri

İskender Kebabı Tarifi İskender Kebabı Nasıl Yapılır Okatay Usta Tarifleri

İskender Kebabı Tarifi
Malzemeler

  • 400 gram dana eti
  • Bir yemek kaşığı salça
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Dört yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yapılacak porsiyona göre pide
  • Yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik 

Yapılışı
Etleri ince ince dönerlik doğrayın.
Bir tavaya sıvı yağ koyun ince kıyılmış etleri tavaya ekleyin.
Etler suyunu çektikten sonra tuz ekleyip renk alıncaya kadar kızartın.
Pideleri küp şeklinde doğrayıp servis tabaklarının taban kısmına yerleştirin.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin içine salçayı ilave edip kavurun.
Kavrulan salçanın içine kekik, pul biber ve karabiberi ilave edin.
Salçayı sıvı ve akıcı hale getirmek için çok az kaynamış su ekleyip pişirin.
Doğranan pidelerin üzerine salça sosunu gezdirerek dökün.
Sos dökülen pidelerin üzerine kızaran etleri koyun.
Tabağın kenarına da yoğurdu koyun.
Tereyağlı sosu etlerin üzerine gezdirerek döküp sıcak sıcak servis yapın.