Hünkar Beğendi Tarifi Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır Okatay Usta Tarifleri

Hünkar Beğendi Tarifi Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır Okatay Usta Tarifleri

Hünkar Beğendi Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç tane patlıcan
  • 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • Bir su bardağı süt
  • İki yemek kaşığı tereyağ
  • İki yemek kaşığı un
  • Bir tane orta boy soğan
  • Sivri biber
  • Domates
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber 

Yapılışı
Etleri kuşbaşı doğrayıp bir tencerede kavurun.
Kavrulan etlerin üzerine sıvı yağ ekleyin.
Soğanları ve biberleri ilave edip biraz daha kavurun.
Daha sonra domatesleri rendeleyip tencereye ekleyip karıştırın.
Tuzunu da ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
Patlıcanları delip direk ateşin üzerinde ya da fırında közleyin.
Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
Bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine unu ekleyip karıştırarak kavurun.
Un pembeleşmeye başlayınca yavaş yavaş sütü ilave edip hızlı hızlı karıştırın.
Koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Koyulaştığında doğranan patlıcanları ekleyin.
Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırıp 2 dakika kadar pişirin.
Pişen beğendiyi sıcak sıcak servis tabağına alın.
Üzerine pişen etleri koyup sıcak olarak servis yapın.
Süslemek için üzerine kıyılmış maydanoz koyun.