Malzemeleri:
- Üç yemek kaşığı tereyağı
- Bir tane bütün tavuk
- Bir bağ taze kekik
- Üç dal taze biberiye
- Altı dal taze adaçayı
- Dört diş sarımsak
- Bir tane limonun kabuğunun rendesi
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Bütün tavuğun üzerine keskin bir bıçakla derin olmayan ince paralel kesikler açın.
Genişçe bir kabın içinde tereyağı ve diğer tüm malzemeleri karıştırın.
Hazırlanan karışımdan bir yemek kaşığı kadar ayırın.
Kalan karışımı tavuğun üzerine kalın bir tabaka halinde sürün.
Islatıp iyice sıkılan yağlı kağıt ile üzerini sıkıca kapatın.
150 derecede ısıtılan fırında iki saat pişirin.
Daha sonra tavuğun üstünü açın, kalan karışımı üzerine sürün.
Yarım saat daha pişirerek derisinin çıtır çıtır kızarmasını sağlayın.
Fırından çıkartıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.