Ev Döneri Tarifi
Malzemeleri:
- 5 tane dövülmüş biftek
- 200 gram kıyma
- 1 tane kuru soğanın suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 tane pide ekmeği
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sos İçin:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Yapılışı
Önce kıymayı soğan suyuyla karıştırın.
Etleri, en altta ve en üstte et olacak şekilde aralarına kıyma yayarak üst üste dizin.
Daha sonra folyo kağıdına sarıp derin dondurucuda dondurun.
Donmuş etleri keskin bir bıçakla ince dilimlere ayırıp yağsız tavada kızartın.
Sıcakken tuz ve karabiber serpin.
Sosunu yapmak için tereyağı ve salçayı kavurun.
Üzerine su ekleyip biraz pişirin ve tuzunu ayarlayın.
Pideleri dilimleyip servis tabaklarına koyun.
Üzerine dönerleri koyup sostan dökün.
Üzerine erimiş tereyağı gezdirip servis yapın.