Arnavut Ciğeri Yapılışı Arnavut Ciğeri Tarifi Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır

Arnavut Ciğeri Yapılışı Arnavut Ciğeri Tarifi Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır

Arnavut Ciğeri Tarifi
Malzemeleri: 

  • Yarım kilo dana ciğeri
  • Sıvı yağ
  • Üç tane patates
  • Un
  • İki tane soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Üzeri için maydanoz

Yapılışı
Ciğerleri kasaba temizletin, temizlenmiş almadıysak sinirlerinden arındırın.
Ciğerleri küp küp doğrayın.
Bir tepsiye un koyun.
Ciğerleri yıkayıp süzdükten sonra una bulayın.
Tavaya bolca sıvıyağ koyup kızdırın.
Ciğerleri içine atarak kızartalım.
Patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Patatesleri de bol sıvıyağda kızartın.
Kızaran patatesleri kızarmış ciğerlerle karıştırın.
Soğanları piyazlık doğrayın.
İçine tuz, karabiber ve sumak ilave edip karıştırın.
Biraz zeytinyağı ve limon suyu ekleyin.
Servis yaparken tabağa öncelikle soğanları koyun.
Ardından ciğer ve patatesi ekleyin.
Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.