Açma Poğaça Tarifi Açma Poğaça Yapılışı Açma Poğaça Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Açma Poğaça Tarifi Açma Poğaça Yapılışı Açma Poğaça Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Açma Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket yaş maya
  • Üç tane haşlanmış patates
  • İki tane yumurta (sarısı üstüne beyazı içine)
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı seker
  • Alabildiği kadar un 

Yapılışı
Mayayı sütün içerine koyup eritin.
Maya eridiğinde içine sıvı yağı, şekeri, yumurtaların beyazlarını ve tuzu ilave edip karıştırın
Haşlanan ve püre haline getirilen patatesleri ekleyerek yoğurun.
İçine unu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru 16 parçaya ayırın.
Pasta tabağı büyüklüğünde açılan hamurların üzerine sıvıyağ sürün.
Rulo şeklinde sarıp simit şeklini verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
Tepside yaklaşık 30 dakika kadar mayalanması için bekletin.
170 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişin.