Acılı Kolay Kebap Tarifi
Malzemeleri:
- Üç çorba kaşığı tereyağı
- 700 gram kalın şekilde kıyılmış kuzu kıyma
- 1 tane kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kırmızı pulbibe
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Öncelikle kıymayı ve ince kıyılmış soğanı yoğurun.
Daha sonra kıyılmış maydanoz ve sarımsağı da içine ilave edip yoğurun.
İçine tereyağı ilave ederek elle yoğurmaya devam edin.
Kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi de ilave ederek karıştırın.
Elinizi suya batırıp hazırladığınız etleri kebap şişlerine geçirin.
Kızgın ızgarada ya da sıcak fırında fırın telinin üzerinde arada çevirerek pişirin.