Tavuk Yahnisi Tarifi Tavuk Yahnisi Yapılışı Tavuk Yahnisi Nasıl Yapılır

Tavuk Yahnisi Tarifi  Tavuk Yahnisi Yapılışı Tavuk Yahnisi Nasıl Yapılır

Tavuk Yahnisi Tarifi 
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kemiksiz tavuk eti 
  • İki tane kaypa biberi
  • İki tane çarliston biber
  • Bir tane büyük boy havuç
  • 20 tane arpacık soğan
  • İki tane domates
  • İki tane orta boy patates
  • İki tane yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir su bardağı su
  • İki çorba kaşığı süt

Yapılışı
Soğanları yağda 1-2 dakika kavurun.
Havuçları fındık büyüklüğünde doğrayıp  ilave edin.
Tavuk eti ve patatesi kuşbaşı doğrayıp ekleyin.
Biberleri de kalın biçimde kesip tencereye ilave edin.
Bu şekilde 5 dakika kısık ateşte kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayıp ilave din.
Üzerine tuz, karabiber, pul biber  ve bir bardak suyunu  ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte pişmeye bırakın.
Piştikten sonra iki kaşık süt ilave edip  sıcak servis yapın.