Malzemeleri:
- Üç tane patlıcan
- Yarım kilo biber
- Yarım kilo yoğurt
- Dört yemek kaşığı mayonez
- Bir çay kaşığı kuru nane
- Üç diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup parmak kalınlığında 5 cm uzunluğunda kesin.
Tuzlu suda 40-50 dakika bekletin.
Tuzda bekletilen patlıcan yağı fazla çekmez.
Biberleri yıkayıp kağıt havluda kurulayarak yağda patlamasını engelleyin.
Kızartma tavasına yağı koyun.
Kurulanan patlıcan ve biberleri kızartın.
Kızartılan patlıcanlar kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çekmesini sağlayın.
Bir kasede yoğurt, mayonez, nane, dövülmüş sarımsakları ve tuzunu karıştırın.
Hazırladığınız sosu kızartmanın üstüne dökerek servis yapın.