Firik Pilavı Tarifi Firik Pilavı Nasıl Yapılır Yapılışı

Firik Pilavı Tarifi 
Malzemeleri

  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • 250 gram pilavlık bulgur
  • Bir tane büyük soğan
  • 250 gram firik
  • Bir çorba kaşığı biber salçası
  • Dört su bardağı sıcak su
  • 150 gram tereyağı
  • Bir su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Kuşbaşı eti tencerede kavurun.
Suyu çıkıp tekrar çekinceye kadar kavurun.
Soğanları küp şeklinde doğrayın.
Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Haşlanmış nohudu da ekleyin.
Firik ve pilavlık bulguru üzerine ekleyin.
Suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav piştikten sonra tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin.
Tavada tereyağını kızdırın, karabiber ilave edip pilavın üzerine gezdirin.
Tahta yavaşça karıştırın.
Sıcak sıcak servis yapın.