Malzemeleri
- Yarım kilo kuzu kuşbaşı
- 250 gram pilavlık bulgur
- Bir tane büyük soğan
- 250 gram firik
- Bir çorba kaşığı biber salçası
- Dört su bardağı sıcak su
- 150 gram tereyağı
- Bir su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Kuşbaşı eti tencerede kavurun.
Suyu çıkıp tekrar çekinceye kadar kavurun.
Soğanları küp şeklinde doğrayın.
Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Haşlanmış nohudu da ekleyin.
Firik ve pilavlık bulguru üzerine ekleyin.
Suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav piştikten sonra tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin.
Tavada tereyağını kızdırın, karabiber ilave edip pilavın üzerine gezdirin.
Tahta yavaşça karıştırın.
Sıcak sıcak servis yapın.