Sade Muhallebi Tarifi Sade Muhallebi Yapılışı Sade Muhallebi Nasıl Yapılır

Sade Muhallebi Tarifi Sade Muhallebi Yapılışı Sade Muhallebi Nasıl Yapılır, muhallebi tarifleri, muhallebi çeşitleri.

Sade Muhallebi Tarifi
Malzemeleri: 
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
  • 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 7 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Yapılışı
Bir tencereye süt şekeri koyun. 
Karıştırarak şekeri eritin ve ateşe koyun.
Bir kapta nişasta ve pirinç ununu suyla karıştırp pürüzsüz hale getirin. 
Kaynamaya başlayan sütün altını kısın.
Nişastalı karışımı yavaşça süte ekleyin. 
Karıştırmaya devam edin.
Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyin.
İyice karıştırdıktan sora ocağı kapatın. 
Kaselere eşit şekilde dökün.
Ilıdıktan sonra buzdolabına kaldırın.
Üç saat buzdolabında bekletip dondurmayla birlikte servis yapın.